Laten we in het kader van onze viering van vrijheid zo rond de kerst dit jaar eens wat spot prenten op scholen gaan op hangen van een pedofiele Jozef die zich met een stijve penis over kindeke Jezus buigt. Om dit zo te mogen vieren is een ultieme vorm van vrijheid.  Ongekend uniek. Daarna vieren we samen ons rood-wit en blauw geluk! Voor het kwetsende effect stel ik  voor dat we dit dan gaan doen op zo’n noodlottig gereformeerd basisschooltje en dan laten we ook Maria direct poster groot afbeelden met tepelklemmen in een straffe SM-sessie! Het is namelijk hoog tijd dat de zoete smaak van onze verworvenheden grondig en diep doordringen in de gekwelde hoofden van onze geloofsgemeenschap.

Hadden we vroeger nog mannen als van Gogh die de eer des Vaderlands naar ongekende hoogten wisten te brengen. Tegenwoordig moeten we het doen met de Ruben Oppenheimers.  Verveelde freelance cartoonisten die een internationale politieke rel niet schuwen uit naam van volk en Vaderland.  Gisteravond nog, liet hij trots aan de tafel van Pauw zijn nieuwe kleurplaat zien. Hij raakte er zelf niet over uitgesproken, zo belangrijk was zijn spotprent. Hij deed dit niet voor zichzelf, natuurlijk niet. Maar als tegengeluid en uit solidariteit met Turkse journalisten die beperkt worden in het uiten van hun vrije mening, loog hij. Dus kleurde hij als vredelievende wereldverbeteraar een Twittersymbool neukende Turkse president, logisch.  Zijn Turkse opponent vond het niet logisch maar kwam ondanks verwoede pogingen van de tafelheer er met geen volzin tussen, anders dan:  ‘het ligt wat genuanceerder allemaal’. Honend werden de argumenten van de Turk, nog voor hij écht een zin kon afmaken in de kiem gesmoord.

Natuurlijk ligt het genuanceerder allemaal. Natuurlijk zijn we volstrekt van de pot gerukt en krijgen de Rubens van deze wereld veel te veel aandacht. Natuurlijk mag je in Turkije de president én ook de profeet niet beledigen. Dat hebben ze daar onderling nou eenmaal zo afgesproken. Beetje gek dat we daar in Nederland zo overstuur van raken. Want ook in Nederland krijg je een geldboete of ga je maximaal zes maanden het cachot in op alleen al het beledigen van de wijkagent. Daar is helemaal niks Turks aan. En wie in Nederland opzettelijk de koning beledigt kan zelfs rekenen op een straf van maximaal vijf jaar in het rijkshotel. Daar kan Erdogan nog een puntje aan zuigen. De vrijheid van mening heeft dus grenzen, ook voor ZZP’ers met een kleurdoos. Dus ‘beledigen’ Ruben, is geen recht. In Duitsland niet. In Nederland niet. In Turkije niet. Nergens niet.  En al mocht het in Nederland wel, dan nog is het volstrekt onlogisch om iets wat hier geldt ergens anders te gaan toepassen.

Onze Grondwet, is niet die van hen.

Ophouden dus. Kappen nou, met al die rot tekeningen. Niet uit mijn naam. Ik neem er afstand van. Doodmoe word ik er zelfs van. Doe eens iets anders. Iets ludieks. Iets dat niemand ziet aankomen, iets wat hier wel mag en waar de hele wereld dan geschokt naar zal kijken.

Neem bijvoorbeeld je eigen koning op de hak. Druk zijn hoofd af op toiletpapier en deel dit uit op schiphol aan toeristen, om een statement te maken. Of maak een cartoon van Jezus op canvas bijvoorbeeld, waarop hij dolkomisch aan een omgekeerd kruis hangt. Wat te denken van een groepje discipelen, met Mark Rutte in het midden, afgebeeld in een gangbang met buttpluggen en kuisheidsgordeltjes. Satire op zijn best! En dan hangen we rond  Pasen Staphorst en Gouda vol met tekeningen van een coma zuipende Jezus die gepijpt wordt bij zijn graf door een hoerige engel. Dat is pas ludiek! Of flyeren in Barneveld met tekeningen van een XTC slikkende Abel die kan vliegen wanneer hij tript. Hoe lachen is dat? Het vrije woord! Wat een voorrecht! Kom op Ruben Oppenheimer, er is nog genoeg werk aan de winkel.

Maar hoe ik ook wensdroom, in heel Nederland is ineens geen cartoonist te vinden die zich hier aan waagt. Vinger wijzend richting Mekka zijn ze dan plotseling met de noorderzon  vertrokken.

..stelletje lafbekken

 

 

Advertenties