Veertien is precies de leeftijd waarin het ontkiemen van de eerste balhaartjes vanachter de textielvezels van zijn fel gekleurde Minion-short het levenslicht zien. Veertien is een levensfase waarin de onschuld van een plasser in een laatste indrukwekkende groeispurt verdwijnt en transformeert naar een levensechte penis met voortplantingsdrang. Veertien is een ontwikkelingsstadium, een periode waarin hij aangemoedigd wordt door rondgierend testosteron en fantaseert over zijn eerste tongzoen, omdat de woorden; ‘seks’, ‘neuken’ en ‘meisjes’ zich in hysterische neonletters meester hebben gemaakt van zijn brein.

Jongens van veertien zitten in een hormonale overgangsfase. De gemiddelde veertienjarige kondigt zijn overgangsfase aan op de dag dat hij de mierzoete lucht van lavendel – waarmee hij zich altijd van zijn moeder moest wassen- van zich af schuift en inruilt voor de prullerige stierenlucht van Axe of Adidas. Puisterige jongens van veertien scheren voorzichtig hun eerste kin haren, ook al zijn zij nog lang geen man. Hij weet ook wel dat hij nog niet mag roken, geen mag scooter rijden, geen alcohol mag nuttigen, nog niet alle playstationspelletjes mag spelen en al helemaal niet op een politieke partij mag stemmen. In ieder geval niet zolang zijn hersens nog volop in ontwikkeling zijn. Net zoals ouders weten dat jongetjes van veertien liefdevol maar kort aangelijnd moeten worden tijdens het leren omgaan met het krijgen van steeds meer vrijheden, gewoon omdat het anders fout kan gaan.

Dus wie een knaap van deze leeftijd om 04.00 uur ‘s nachts zonder toezicht samen met zijn vrienden op straat los laat,  heeft het ouderschap gewoon niet goed begrepen. Alleen al daarom is het tijd voor Kamervragen. Niet over homogeweld of over Marokkanen, maar over ouderschap en het onwenselijke effect van het vroegtijdig los laten van onrijpe jongens die als onvolgroeide maar dominante reutjes in roedels binnensteden onveilig maken. Dit keer om bij gelegenheid twee homoseksuelen te molesteren,  vorige week om in Amsterdam-Noord een moslimmeisje het licht uit haar ogen te slopen. Ik hoop dan ook van harte dat de brandbrief van het COC gaat over tienerterroristen in het algemeen. Over jongens die woningen van ouderen binnenstormen op zoek naar geld en pasjes. Over de tirannie van deze Godverloren generatie die naast homo’s, ook meisjes en vrouwen in hun schrikbewind het straatbeeld uit jagen. Iedere dag verliest ergens in Nederland  iemand zijn voortanden of loopt een gescheurde oogkas op. De ene keer omdat hij homo is, de andere keer omdat hij een moslim is, een Surinamer, of een supporter van de verkeerde voetbalvereniging.

Het is tijd dat er een landelijke en gezamenlijke aanpak komt die het gedrag van agressieve jongens binnen de publieke ruimte snoeihard terug dringt.  Al dan niet in samenwerking met hun ouders en familieleden. Want of je nu in elkaar geslagen wordt omdat je een homo bent, zwart bent, vrouw bent, kind bent, oud, blank of een willekeurige passant bent.. een veertienjarige die in het holst van de nacht met een betonschaar over straat loopt zal altijd een aanleiding en gegarandeerd slachtoffers vinden..

Advertenties